Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs
 

 

Home pagina :: Pups :: pups Bindy week 4 en verder

Pups ! 

 

♥♥♥ Week 4 en verder...... ♥♥♥

 

 

Door verschillende dingen die volop tijd en aandacht vragen is het erg lastig een pup-update te maken en bij te houden voor de website. De pups krijgen volop aandacht en tijd en natuurlijk de grote honden ook !! Zij gaan altijd vr !!

We zijn al serieus bezig met de eerste training en testjes deze weken. De puppies leren vanaf week 4 om hun behoefte op krantjes te doen. Zo geven we hun basis-zindelijkheids training. De gewenning aan mensen in alle kleuren en maten gaat ook door; er is erg veel bezoek dat heel graag wil knuffelen en kijken. De pups komen geen aandacht te kort :-)

Het horen en zien wordt getest in week 5. We maken heel zachte geluidjes en kijken hoe elke pup hierop reageert. Vervolgens kijken we hoe zij objecten volgen met hun oogjes. Allemaal "doet alles" het perfect !

Er wordt getraint met veel geluiden en lawaai in de woonkamer. De baby gooit de metalen voerbakken door de kamer, wat een enorm kabaal maakt, zo wennen de pups aan herrie, en dat dat niet eng of gevaarlijk is. Andere geluiden die getraint worden zijn onder anderen, geluiden van verkeer (trein-auto-bus-vrachtwagens) en natuurlijk van knallend vuurwerk. Geluiden van dieren en onweer - storm en regen. En zo nog meer. Deze geluiden komen uit speakers in de woonkamer die naar verschillende richtingen zijn gericht zodat de geluiden van verschillende kanten komen, ook van boven. Honden zijn instinctief onder de indruk van geluiden die van boven komen. Let maar eens op als een hond een luchtballon hoort en vervolgens ziet, dit vinden veel dieren onprettig.

De beginselen van "hierkomen" bij roepen leren ze ook al en meelopen is voor de jonge herdertjes natuurlijk een peuleschilletje ;-)

Met 4 en 6 weken hebben de pups weer een ontwormingskuur gekregen. Wij zweren bij Panacur! Het is wat meer moeite, want in plaats van 1 dag moet elke pup 3 dagen achtereen een tabletje. Maar het is het waard, nit bijwerkingen, als enige ontwormingsmiddel doodt het ook Giardia (wat steeds meer voorkomt) zo blijven de pups gezonde darmpjes houden.

Mama Bindy blijft vanaf 4 weken liever uit de buurt van haar kids, ze hebben haar pijn gedaan met hun tandjes en Bindy vond dat maar niks. Ze is stapelgek op haar kids maar zer wil niet belaagd door 9 scherpetandenbekkies. Na een weekje hebben de pups door dat er geen melk meer te halen is en gaat Bindy weer vol liefde aan de poets en aan het spelen en knuffelen met haar kinders.

Bij het chippen en enten hebben allen zich zeer stoer gehouden. Naalden die prikken zijn ze helemaal niet van onder de indruk. Alle pups zijn door de dierenarts uitgebreid onderzocht bij de vaccinatie afspraak. En wij zijn O ZO BLIJ dat ze allemaal helemaal gezond zijn verklaard!!!. De dierenarts was zoals meestal bij onze pups, zr tevreden en enthousiast over hun gezellige, lieve, open en avontuurlijke gedrag, en wij, wij kunnen alleen maar Ape-trots en dankbaar zijn natuurlijk :-)

 

PORTRETJES

 

Sinterklaas

Kerst

Nieuwjaar

 

*** Hieronder nog wat weer wat foto's ***

 

 Kijk eens wat een vachtjes ! Ze lijken wel langstokhaar op deze leeftijd :-)

   

 

 

Arme mama Bindy...de pupjes eten haar bijna op! Het is tijd voor vaste voeding.

 

 

Witte zachte berg.....

 

 

De pupjes eten al goed en mama is blij !!

 

 

Groot genoeg voor chte halsbandjes, weer een mijlpaal!

 

 

Mmmmmm cht water !!

 

 

JOEHOE! Ik zit gevangen .... !

 

 

Lieve koppies....

 

 

 

Heeee daar!! Goedemorgen, we willen eten !!!!

 

 

Knuffelstoei

 

 

Schattepup

 

 

Mama relaxtijd

 

 

    

Mooie papa MYLO op bezoek !

 

 

PLAYTIME

 

 

 

Samen spelen....

 

 

Hieronder zie je de liefde tussen een klein jongetje en n van de pupjes

   

    

 

 

 

Twee pupjes mogen heeeeeel even bij mama sabbelen

Aanvallen op mama's brokken bak

Een slokje water toe

 

 

Samen met poes eten......

 

 

Speeltje....

 

 

Slaperig .....

Liever slapen dan spelen....

 

 

Ikke ben nog wakker!

 

 

Ze kunnen nog in en uit de box klimmen, nu nog wel....

 

 

Krijgen we eten ???

 

 

Wij willen dat balletje!

 

En hieronder nog een paar buiten foto's .... als het eindelijk minder koud is!

Op avontuur in de tuin

 

 

 

 

 

 

Foto's gemaakt bij de dierenarts met 6 weken >>>>>>

 

 

 

Hierna is het niet gelukt updates te plaatsen.

Alle pups zijn kerngezond bevonden bij de dierenarts

Zij hebben geen enkel gezondheids probleem in het nest gehad

En alle 9 hebben een super fijn nieuw thuis gekregen met 8 weken :-)

Uiteindelijk hebben we pupje geel (Jupiter) aangehouden voor show en andere toekomst dromen !

 

Vivid Daydream

 

Home pagina :: Pups :: pups Bindy week 4 en verder