Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherd Dog 

 

 

 

 

 

 


     Home 

  
  Puppies ! **
 

 
    Contact
  

  

** De pups van Dunya en Connor ! **

 

~ Week 1 ~

 

De nieuwe mama doet het voortreffelijk met haar 10 pups !!

Onze knappe Dunya is een heel toegewijde moeder. Ze luistert steeds of haar pups wel tevreden klinken en als er een pupje piept is ze er als de kippen bij om te zien of ze iets kan doen.

Mensen van het sterrenbeeld Kreeft (net als Dunya) zijn vaak de beste moeders en dat kun je van Dunya ook wel zeggen.!  Haar leven is in een paar uurtjes totaal veranderd. Opeens heeft ze de zorg voor 10 ukkepukjes. Wassen, voeden, in de gaten houden, Dunya doet het vol overgave. Als er een pup te ver bij haar of de anderen pups vandaan ligt pakt ze het voorzichtig maar vol zalfvertrouwen bij het kopje en sleept het naar waar het volgens Dunya moet liggen.

Gelukkig maakt Dunya veel melk zodat na de tweede dag de groei goed inzet. De allerkleinsten krijgen wat extra melk van ons om ze goed op gang te helpen.  We wegen de pupjes elke dag en houden alles heel goed in de gaten. Met hun lichte gewichtjes zijn het echte couveuse babies.  Gelukkig hebben zelfs de 2 minies van 220 gram(!!) het gehaald!! Ze liggen graag onder de extra sterke warmtelamp. Ook hebben ze extra veel laagjes dekentjes onder zich. Maar...couveuse kindjes worden vaak later de grootste en sterkste exemplaren!!

Natuurlijk zijn de eerste dagen en nachten heel spannend omdat Dunya moet wennen aan het moederen en af en toe vergeet waar de pupjes liggen en er zo maar eentje zou kunnen pletten...! En we natuurlijk ons zorgen maken om de aller-kleinsten. Maar dat blijkt niet nodig. Het zijn allen oer sterke pupjes.

Het verdrietige afscheid van pupje goud....

Reutje goud, het gele pupje, bleek enorm veel vies vruchtwater ingeslikt te hebben. Zijn maag en buik zaten heel vol en daardoor deed hij niets anders dan spugen. Het arme ventje was er echt ziek van. We hadden het heel moeilijk met dit patiŽntje maar konden helaas niet meer voor hem doen dan warm houden. En we hoopten zo dat hij op zou knappen, want hij was een flinke knul en heel krachtig...

Maar de tweede dag zagen we hem meer en meer wegzakken...zijn temparatuur werd alsmaar lager en het einde kwam heel duidelijk inzicht. Hij heeft het niet mogen redden de dappere baby....

Toen hij bijna overleden was heeft Dunya hem een paar minuten geprobeerd te reanimeren. Dat was zo bijzonder en wonderlijk om te zien! Zijn mama had duidelijk door dat hij weggleed en begon hem hevig en langduren over zijn snoetje te likken. Toen dat niet hielp ging ze zachtjes op zijn koppie knabbelen om te proberen hem tot leven te stimuleren. Heel ontroerend maar ook zo verdrietig omdat we wisten dat hij ging vertrekken.....

We hebben hem begraven naast zijn broertje in de tuin, en Dunya was hem gelukkig vrij snel vergeten.

De derde dag was de dag van de onrust, alle moeders hebben dat, en het hoort erbij. De grote hormoon schommelingen hebben grote invloed op hoe de nieuwe moeder zich voelt. Hondjes gaan dan graven en willen meer bewegen. Ook de temperatuur kan hoger worden. En ook de vierde dag was Dunya nog druk met holen graven in de tuin. Ze is ondanks haar "nieuwe werk" niet moe te krijgen!! 

Wandelen wilde ze niet deze week, halverwege de straat draaide ze zich resoluut om en wilde terug! Alleen een bal kan haar even alles laten vergeten, dan is ze weer de speelse Dunya die heel eventje geen moeder is (-:

We kunnen niet laten te zeggen dat we echt heel erg trots zijn op mama Dunya die voor het eerst mama is en zo'n super goede mama !!!

 

 

 

Dunya is ťťn bron van bruizende energie, je zou niet zeggen dat zij de zorg heeft voor 10 pups!

 

 

*** Een heel akelige dag...afscheid van reutje goud ***

 

 

Dit ventje "doet het" uitstekend!

 

 

Lui zijn na de maaltijd....

 

 

Oh wat doet die lieve Dunya het goed !

 

 

Met knuffelbeesten wordt nog niets gedaan, behalve lekker tegenaan liggen...

 

 

Een ziels gelukkig mama...

 

 

Ons mooi kleine "zorgenmeisje"

 

 

Allemaal al prachtig mooi zwart op de neusjes (-:

 

 

Dromen..............

 

 

Heel zacht en zorgvuldig worden de babies gewassen

 

 

Zo klein en zo volmaakt...

 

 

Voordat het bed verschoond wordt mag Dunya er een vers stuk vlees op verorberen

 

 

Deze foto wint de "schattigheids prijs"!

 

 

Allemaal al een eigen gezichtje...

 

 

Samen slapen....

 

 

Moeder melk, het aller aller lekkerste !

 

 

Wat een ukkepupje nog...

 

 

Zoooooooooo lief !

 

 

Veilig bij mama...

 

 

Klein modelletje

 

 

HEEE ! Dat is Oma !  Ze mag heel even oppassen en oooh wat vind zij dat fijn !!!

 

 

Groei slaapjes doen...

 

 

Wel te rusten ...

 

 

Tot volgende week !

 

Voor meer beelden; ook wat bewegende...klik  >> HIER  (Geen geweldige qualiteit helaas)

 

<< Geboorte       >> Week 2 >>